Pemulihan pasar baja Cina terus

Pemulihan pasar baja Cina terus, ing tengah perjuangan global

Pandemi virus corona nyebabake kerusakan ing pasar baja lan ekonomi ing saindenging jagad, sajrone nem wulan pertama taun 2020. Ekonomi China minangka sing pertama nandhang efek kunci Covid-19 sing gegandhengan. Produksi industri negara kasebut ambruk, wulan Februari taun iki. Nanging, pemulihan cepet kacathet wiwit wulan April.

Penutupan unit pabrik, ing China, nyebabake masalah rantai pasokan dirasakake ing kabeh bawana, ing pirang-pirang sektor sing ngonsumsi baja. Ora ana liyane, ing industri otomotif, sing wis berjuang ngrampungake protokol pengujian anyar lan pindhah menyang kendaraan sing luwih ijo, hemat energi.

Output ing produsen mobil global isih akeh ing sangisore level pra-pandemi, sanajan ana watesan larangan pemerintah sing dileksanakake ing pirang-pirang negara. Panjaluk saka segmen iki penting kanggo akeh produsen baja.

Kebangkitan ing pasar baja, ing China, terus nglumpukake, sanajan tekane musim udan. Kecepatan pemulihan bisa menehi perusahaan Tionghoa wiwitan nalika konsumen global bali menyang pasar, sawise pirang-pirang wulan nginep ing omah. Nanging, permintaan domestik sing saya gedhe, ing China, bisa uga nyedhot akeh output sing tambah.

Bijih wesi rusak US $ 100 / t

Peningkatan produksi baja Tiongkok, bubar, nyumbang kanggo biaya bijih besi sing luwih saka US $ 100 per ton. Iki menehi tekanan negatif ing bathi bathi pabrik ing sanjabane Tiongkok, ing ngendi panjaluk tetep diremehake lan harga baja lemah. Nanging, pangeluaran pengeluaran sing tambah bisa nyedhiyakake dorongan kanggo para produsen supaya bisa ngunggahake rega rega baja sing dibutuhake banget, ing wulan ngarep.

Pemulihan ing pasar Tiongkok bisa mbukak rute metu saka penurunan virus corona ing sektor baja global. Jagad liya ana ing mburi kurva. Sanajan kebangkitan ing negara liya umume luwih alon, ana pratandha positif sing bakal dijupuk saka munggah China.

Harga baja cenderung tetep ora stabil, ing paruh kaping loro taun 2020, amarga dalan pemulihan bisa uga ora rata. Kahanan ing pasar global bisa dadi luwih parah sadurunge dadi luwih apik. Suwene mbutuhake pirang-pirang taun kanggo sektor baja kanggo nemokake maneh akeh landasan sing ilang, sawise krisis finansial 2008/9.


Wektu kiriman: Okt-21-2020